Followers

Monday, February 8, 2010

105. Pilihan

Posted by Iera at 12:03 PM


Aku dirisik seseorang utk seseorang..mm..sesuatu yg tdk pernah aku duga setelah aku membuat keputusan utk menutup pintu hati ini untuk mana2 hati..Adakah aku akan menerima risikan itu? Aku tidak pasti lagi kerana aku tidak pernah memikirkan hal sebegini setelah terluka dulu. Fokus sekarang hanya kepada Aina.

Mungkin bagi orang tua, mereka akan kata aku masih muda dan perlukan seseorang dlm hidup. Tapi bagi aku, selagi aku boleh survive life aku, aku tak kisah sangat. Dan yang penting aku ada Aina.

Keputusan di tangan aku. Memilih utk berdua semula bersama seseorang yg asing dlm hidupku atau memilih utk mengharap sesuatu yg tak pasti dan akhirnya aku dihumban ke gaung luka atau memilih utk terus abadi begini selamanya bersama Aina. Tak ada siapa pun akan memaksa. Semuanya terpulang kepada aku.

2 comments:

Yaness said...

Kakak, sebab kakak tulis macam ni..saya nak share sket kisah hidup saya..saya ni lebey kurang cem aina la..mak bapak saya cerai berai..n mak saya salo cakap x nak kawen lain time saya kecik dulu..tp nenek saya asyik suruh mak saya kawen..then dia khawin tp bad luck untuk saya and bro as my step father baik time mula2 kawen jew pastu lama2 dia layan cem kami ni anak org asing..my nanny x bg we all stay ngan our step father tmy mummy still insist nak we all stay same2. u think la, my bro mane ley pisah ngan my mummy..tp they all sume tetapkan pisahkan dorang..kejam kan?org tua2 ni mase buat keputusan x pikir kan pasal anak2 diorang kew? memangla kami masih kecil tp sakitnyer sampai sekarang..
abg saya walaupun sakit dier sampe skang pon x suke dekat my step father..me??ntah la..saya paksakan diri saya lupekan sume2 tu tp alahai payah..tp skang ni saya layan dier cem bapak saya gak..y?? demi my mummy..i know deep in her heart mesti terluka dengan apa yg jadi..cuma coz 'ISTERI KENA IKUT CAKAP SUAMI' so dia redha..

pesan untuk akak: test dia betol2 b4 accept him as husband..we all (anak2 ) x pernah mintak lahir kt dunia..check btol2 either dia dapat trima or not ur cute Aina..Do not lets ur mum take care ur baby.. She need u a lot..please..i still feel the pain till now..

Iera said...

Yaness,
thnks krn share dgn k.iera kisah ni..k.iera hargai sgt..at least, k.iera tak buat keputusan yg slh..

k.iera dh pun ada keputusannya. dan keputusan tu adalah yg terbaik utk aina..

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea