Followers

Wednesday, September 2, 2015

501. Cuti Merdeka 2015

Posted by Iera at 3:49 PM 2 comments Links to this post
 
Tarikh : 30.8.2015
Tempat : Kenduri Jarak Tengah & Cherok Tok Kun


 
Dengan budak debab ni..

 
Dia pun nak make up jugak.

 
Tuan rumah aka kawan baik masa keje kilang NIKKO dulu.

500. P.Ramlee The Musical

Posted by Iera at 3:45 PM 1 comments Links to this post
 
Tarikh : 29.8.2015
Tempat : Dewan Sri Pinang, Penang
Harga Tiket : RM83, RM103, RM153 dan RM203
 
Barisan Pelakon : Tony Eusoff (P.Ramlee), Tiara Jacquelina (Norizan), Asmidar (Junaidah), Nadia Aqilah (Saloma), Aznil Nawawi (Pak Haris) dll.
 
Sinopsis : Kisah hidup dan suka duka perjalanan hidup P.Ramlee dalam persembahan muzikal.
 
Komen aku : Memang best sangat..tak rugi pi tengok.. Tak rugi keluarkan duit tiket. Suara semua power2....persembahan yang mantap..
 

 
Lepas abis tengok P.Ramlee The Musical, merewang dulu kat Padang Kota.

Friday, August 28, 2015

499. 3 tahun Sudah

Posted by Iera at 2:36 PM 0 comments Links to this post


Hari ini..genap 3 tahun aku kat ofis ni. Tapi rasa macam dah lama kat sini. Mungkin suasana..kawan-kawan kat sini yang buatkan rasa macam tu. Walaupun adakala ada warna hitam disebalik warna indah..yang penting, memang happy kat sini. Ditambah ada kawan-kawan rapat yang baik dan memahami..

 
 
Sayang mereka ini...
 
 

498. Kenangan

Posted by Iera at 2:30 PM 0 comments Links to this post
 
 
Bila setiap laluan itu penuh kenangan..
Bila semua tempat itu ada sejarahnya..
Aku terasa sangat pedih..
Aku rasa sangat terluka..

Friday, August 21, 2015

497. Cite Perasan Sendiri

Posted by Iera at 4:36 PM 0 comments Links to this post

 
Ada meeting tadi..tapi untuk aku, hanya separuh hari saja. Tapi masa aku masuk dalam bilik meeting untuk hantar fotokopi dokumen yang bos mintak.. Ada 2 orang member tegur kata muka aku berseri lain macam. Macam seri pengantin. Pengantin la sangat.. Dengan sapa la aku nak bersanding nanti. Pengantin lelaki pun tak ada..haha.. Ala, depa ni dah seminggu tak tengok aku..depa rasa macam tu la.. Serius, tak nampak bayang lagi nak ke arah itu.. Berdoa aje lah...Allah ada sebabnya. Mungkin waktu ini bukan yang terbaik untuk aku hidup dengan sesiapa. Yang penting, aku korbankan semua untuk Aina.  
 
*aku memang rindu dia tapi aku redha dia bukan untuk aku..

496. Pixels Movie

Posted by Iera at 4:26 PM 0 comments Links to this post
 
Tarikh : 15.8.2015
Tempat : TGV 1st Avenue
 
Sinopsis : Film komedi sci-fi 3D barat berjudul “Pixels” ini merupakan film yang bercerita tentang alien yang salah melakukan tafsir video game Arcade klasik sebagai deklarasi perang terhadap bumi. Para alien pun melakukan penyerangan terhadap bumi dengan menggunakan video game. Presiden Will Cooper ( Kevin James ) meminta bantuan dari sang sahabat kecilnya bernama Sam Brenner ( Adam Sandler ). Sam adalah juara video game pada tahun 1980. Sam pun harus memimpin sebuah tim video game klasik untuk melawan dan mengalahkan para alien dan menyelamatkan bumi.
 
Komen aku : Boring sikit..start cite aku dah mula menguap..ada la adegan lawak tapi biasa-biasa saja...

Tuesday, August 11, 2015

495. Berkecil Hati

Posted by Iera at 11:04 AM 0 comments Links to this post
 
 
Mungkin aku yang sangat emotional. Di awal bulan sehingga aku berprasangka yang bukan-bukan. Tapi lately
ni memang itu yang aku rasakan. Aku tak mintak pun hubungan ni diubah dari persahabatan kepada kekasih. Aku faham erti kehilangan. Aku mengerti perasaan tidak boleh dipaksa dan memerlukan masa.
 
 
Hadir aku dalam hidup dia ikhlas. Atas nama PERSAHABATAN. Aku adalah manusia yang caring..yang terlalu menjaga hubungan. Jika apa yang selama ini aku lakukan dalam hubungan kami buatkan dia rasa perlu dibalas dengan perasaan..dia salah. Aku tak mintak semua tu. Aku memang terasa sangat dengan dia. Bila aku Whatsapp tak reply sedangkan dia tengah on9. Kalau reply lambat sangat. At least reply bagitau tengah bz..aku faham. Mungkin aku ni yang ke berapa ratus dalam senarai dia. Aku tak ada makna dalam hidup dia. Aku tak mintak untuk dia war-warkan yang kami ni rapat. Aku tak nak pun.
 
Ada perbezaan ka aku dengan yang lain? Atau dia rasakan dia tak perlukan aku lagi dalam hidup dia? Rasakan aku ini cuma menganggu dia? Berterus terang jika itu yang dia mahu. Aku boleh terima tapi tolong jangan layan aku seperti aku yang terhegeh-hegeh. Aku memang tersangat BERKECIL HATI sekarang. Tambah lagi bila aku dengar satu perkara. Tapi apa hak aku untuk mempertikaikan semua itu.
 
Benar kata seseorang..aku terlalu mengambil berat terhadap orang lain tapi akhirnya aku akan ditinggalkan dengan luka-luka yang penuh dihati. Aku hanya menangis dan melalui hari-hari ini dengan rasa kesedihan. Tapi aku selalu berkata..aku terima dan redha sedangkan hati aku..
 
Mungkin ini nasib aku. Aku selalu diberi ujian hati. Datang dan pergi seseorang yang bermakna dalam hidup aku itu perkara biasa. Apapun aku kena redha..aku kena terima kerana aku yang tak pernah ubah bertegas walaupun dalam persahabatan.

494. Hati

Posted by Iera at 10:33 AM 0 comments Links to this post
 
 

493. Karya Seni

Posted by Iera at 10:31 AM 0 comments Links to this post
 
Semua ni hasil lukisan dan karangan aku dulu. Dah terkena ayaq hujan dan banjir. Memang sayang betul. Ada yang boleh simpan lagi, ada yang tak boleh. Salah aku jugak suka terlupa.

492. Ujian Allah

Posted by Iera at 10:28 AM 0 comments Links to this post
 
Tarikh : 8hb Ogos 2015
 
Akibat angin kuat petang tu, sebatang pokok nyok dah tumbang kena bahagian tepi rumah. Perasaan hanya Allah yang tahu. Masa tu, aku, Mak, Aina dan Wani ada kat ruang tamu tengah tengok TV. Memang terkejut sangat. Aina sampai pucat lesi muka. Nasib kayu alang tak yang patah tak kena Mak. Bilik aku pun bocor. Kelam kabut angkat barang-barang sebab hujan.
 
Malam tu barulah pihak bomba sukarela Berapit mai potong batang pokok nyok. Risau gak kalau biaq macam tu. Malam tu, aku dan Wani tidoq rumah Tok aku yang depan rumah. Aina ikut adik aku tidoq sana.
 
Apapun yang terjadi, redha. Ujian Allah untuk kami sekeluarga.

491. Jamuan Raya 2015

Posted by Iera at 10:14 AM 0 comments Links to this post


 
Tarikh : 6hb Ogos 2015
 
Masak dadih untuk jamuan raya esok hari. Cuma 2 perisa, Strawberi dan Jagung.

 
 
Tarikh : 7hb Ogos 2015
Tempat : Bangunan Persekutuan, Jalan Anson
 

Tuesday, August 4, 2015

490. Aku Hari Ini

Posted by Iera at 12:15 PM 0 comments Links to this post
 
Adakala aku tersangat penat dengan semua ni. Aku letih dengan permainan perasaan. Aku letih tiap kali aku berdepan dengan kebenaran. Aku dah malas nak memikir semua itu...

489. Minggu Makan

Posted by Iera at 12:09 PM 0 comments Links to this post
 
Tarikh : 30hb Julai 2015
Tempat : Bank Rakyat Georgetown
 
 
Tarikh : 1hb Ogos 2015
Tempat : Rumah Fida
 
Thanks untuk Fida sebab sudi jemput ke rumah. Deco rumah yang sangat cantik, rumah kemas giler.. Makanan pun sedap. Aina siap bertambah roti jala ( memandangkan mama Aina yang tak pernah sekali pun masak roti jala..hehe)..
 
Dah lama tak jumpa Fida dan Chik..riuh rendah la rumah Fida dengan Yus, Chik dan Fida..  
 

488. Birthday My BFF

Posted by Iera at 12:00 PM 0 comments Links to this post
 
Happy Birthday to my bff!
 
Sepatutnya hadiah ni bagi masa birthday hari tu tapi disebabkan aku beli online, terlambat sampai...

Tuesday, July 21, 2015

487. Rezeki Ramadhan Tahun Ni

Posted by Iera at 4:32 PM 0 comments Links to this post
Gambaq sekadar hiasan. Ikutkan customer lebih suka coklat rice chocolate.

Alhamdulillah, tahun ni order Biskut Sarang Semut untuk bulan Ramadhan bertambah. Tanpa pembantu, aku siapkan lebih 40 balang. Syukur.. Rezeki Aina.

486. Hati

Posted by Iera at 4:22 PM 0 comments Links to this post
 
Aku diuji dengan kesabaran hati. Diduga untuk bertahan. Keadaan makin lama makin berubah. Tegang. Tak ada lagi keindahan lalu. Hanya penuh rasa marah, rasa cemburu dan rasa ketidakpuasan hati. Inilah jadi bila perasaan dah menguasai diri. Dikawal oleh keegoan. Masing-masing tak mau mengalah.
 
Jalan semakin berliku. Penuh duri-duri tajam. Aku dah sedia mengalah. Bersedia untuk berundur. Rasa itu cuma palsu. Rasa itu cuma ada ketika masing-masing perlukan seorang kawan dan sahabat. Aku dah tak boleh nak tunggu untuk hubungan yang tak pasti ini. Sampai masa, aku sendiri akan berterus terang.
 
Kecewa? Tidak sama sekali malah aku sangat berterima kasih kerana aku belajar banyak perkara.. Aku mula menghargai sekeliling. Aku makin kuat untuk berdepan dengan semua yang berlaku. Aku pernah kehilangan seseorang yang aku cintai dulu.. aku pernah kehilangan seorang sahabat yang paling aku sayang.. Itu yang paling buat aku kecewa.
 
Betul kata seseorang.. Dia tidak layak untuk jadi apa pun dalam hidup aku kerana dia tidak pernah tahu erti menghargai. Aku berhak jalani hidup aku dengan bahagianya kerana aku ada Aina. Kini aku sedar, seseorang yang pernah aku hampakan dia suatu ketika dulu lebih memahami aku dan tahu apa itu persahabatan.
 
Apapun, semua dah terjadi.. Tak akan mati aku kerana tidak memiliki cinta..

485. Hari Raya 2015

Posted by Iera at 4:09 PM 0 comments Links to this post

 
Cukup payah nak bergambaq..



 
Tahun ni tak apply cuti raya. Last puasa pun still bekerja. Hari raya keempat masuk ofis balik. Tak ada benda penting pun nak buat, tapi dah tak ke mana. Semua sedara mara rumah dekat-dekat je. 3 hari tu dah siap pusing.. Tak ada baju raya sebab tailor dah rosakkan baju. So, pakai je yang mana ada. Sebab tu warna baju sama. Sampai ramai yang tegur aku tak ada taste sebab uniform keje pun warna biru ni jugak..hehe. Ada kesah kan...

484. Tak Ada Rezeki

Posted by Iera at 4:00 PM 0 comments Links to this post
Interview PT hari tu tak dapat. Memang rasa sikit frust. Tapi anggap benda ni tak ada rezeki. Apa yang penting, aku dah berusaha buat yang terbaik. Perancangan Allah ada sebabnya. Dan aku redha. Mm.. Aku redha kerana terpaksa meneruskan apa yang sedia ada.

Friday, July 3, 2015

483. Ujian

Posted by Iera at 12:46 AM 0 comments Links to this post

Ya Allah.. aku tak kuat sebenarnya untuk menghadapi semua ini. Jika ujian sekecil ini pun aku tak boleh nak menghadapi dengan tenang apatah lagi ujian besar itu nanti.. Aku tak mempercayai sesiapa lagi untuk mengadu domba..hanya padaMu aku luah segala.. Hanya Engkau Maha Mengetahui..

Ya Allah..Kau perkenankan doa yang ku titipkan kerana aku tidak kuat untuk menghadapi semua ini lagi. Jika itu jalan terbaik, aku redha meskipun penuh berliku dan keseorangan.. Aku redha.. Aku pasrah.. Amin...

Wednesday, June 17, 2015

482. Perasaan

Posted by Iera at 3:40 PM 0 comments Links to this post
 
 
Aku menjalani  hidup ini dengan apa adanya. Aku yang merelakan semuanya menjadi sebahagian hidup aku, Walau terkadang aku rasa tersangat sakit, tapi aku bertahan. Aku perlu kuat untuk menentang semuanya. Jalan ini yang ku pilih.. Perasaan ini yang ku agungkan. Jika bahagia itu sekadar pinjaman untuk aku, cukuplah.. Kerana semua yang sedang ku rasa kini membuat aku sangat bahagia. Sana sini orang bertanya seri di wajah..bahagia yang terpancar.. Semuanya sejak mengenali dia..
 
Ada ketika dia adalah kawan..
Ada ketika dia adalah sahabat..
Dan..
Ada ketika dia adalah seseorang yang istimewa..
 
Kami berkongsi detik waktu yang berlalu..
Kami berkongsi rasa derita..
Kami berkongsi rasa gembira..
 
Itulah yang selama ini aku cari.. Namun itu bukan jaminan untuk semuanya berakhir seperti yang diimpikan.. Aku tidak akan sesekali menaruh harapan terlalu tinggi kerana aku takut harapan itu akan melukakan aku.. Aku serahkan semua pada Takdir. Yang mampu aku lakukan, hanyalah berdoa dan berusaha.
 
*Maafkan jika aku sedang melukai hati sesiapa..Perasaan tidak boleh dipaksa..

481. Aina

Posted by Iera at 3:22 PM 0 comments Links to this post

 
Tarikh : 16 Jun 2015
 
 
Dah besar pun Aina. Sekejap saja masa berlalu. Lagi 2 inci dah nak sama tinggi aku. Ramai yang kata..macam adik aku saja bila kami jalan berdua. Yelah..aku kan rendah.. Apa yang aku lakukan sekarang semuanya untuk Aina. Biar siapa pun dihati aku..Aina tetap menjadi keutamaan. 

480. Terjawab

Posted by Iera at 3:16 PM 0 comments Links to this post
Tempat : Hospital Besar Pulau Pinang & Klinik Kesihatan Macalister
Tarikh : 16 Jun 2015
 
Akhirnya, persoalan yang selama ini bermain di fikiran aku terjawab. Sakit yang aku rasa sejak dari sekolah menengah rupanya sakit biasa. GASTRIK! Aku dah pi scan dan itu jawapan doktor. Tapi aku masih tak betul-betul yakin dengan jawapan tu. Sebabnya aku yang tanggung kesakitan tu dan still rasa sampai sekarang meskipun tak betul-betul sakit. Doktor lebih pakar dalam hal ini tapi aku masih was-was. Kalau sekali lagi aku sakit teruk macam tu lagi, aku nak try ke Hospital lain pulak. Sekarang ni, biarkan dulu..
 
 

Saturday, June 13, 2015

479. Kami Hari Ini

Posted by Iera at 7:16 PM 0 comments Links to this post

Dah lama tak selfie berdua. Budak debab ni ikut mood jugak.. Hari ni mood tengah ok..mau la ber selfie. Kalau tak,jangan haraplah...

Thursday, June 11, 2015

478. Aku

Posted by Iera at 1:37 PM 0 comments Links to this post
 
 
Aku sedang berjalan di atas kelikir tajam. Sakitnya teramat.. Tapi aku bahagia.. Dan aku memilih untuk terus berjalan di atas kelikir itu meskipun di depan aku terbentang jalan lurus...

477. Sukan Tahunan

Posted by Iera at 1:30 PM 0 comments Links to this post
 
Tarikh : 30 Mei 2015
Sukan Tahunan Sekolah Kebangsaan Sungai Rambai
 
Pagi tu cuma hantar Aina je. Sebab lepas tu ada keje nak kena buat. Tapi pukul 11 pagi, aku tetap ke Padang MPSP tu untuk ambik Aina. Tak tahu pun Aina dapat jugak hadiah. Aina sendiri pun tak tau. Tengok nama dia di panggil. Alhamdulillah, walaupun tempat ketiga untuk acara Lontar Peluru..itu sudah cukup. Kira Aina aktif berbanding aku masa sekolah dulu. Tiap-tiap tahun Aina bawak balik hadiah.. Tahniah, sayang..
 
Tapi..lepas balik tu..memang Aina kena usik dengan semua orang. Sebabnya..sesuailah badan  Aina dengan acara dia masuk tu. Tapi Aina jenis slamber..dia buat tak tau ja..

Monday, May 25, 2015

476. Spy Movie

Posted by Iera at 1:50 PM 0 comments Links to this post
 
Date : 23.5.2015
Tempat : 1st Avenue
 
Cite ni memang best..lawak giler.. Lakonan Melissa McCarthy. Dari start movie sampai abis, memang tak kering gusi je gelak.. Tak rugi pi tengok..
 
*Thanks untuk orang tu yang bawak kita pi tengok cite ni..

Wednesday, May 20, 2015

475. Dia Yang Membenci

Posted by Iera at 4:28 PM 0 comments Links to this post
Kepuraan yang mana aku harus selindungkan dari semua orang.. Kesedihan yang mana aku perlu tutup pada wajah ini sedangkan semua jelas terpancar.. Tapi manusia yang penuh ego itu, langsung tak memandang aku. Lupa terus pasal semua. Benar kata dia, jangan terlalu sayang padanya..bila tiba masanya dia membenci..dia akan memandang penuh hina. Tak apalah.. aku terima jika bagi dia itu aku cukup hina. 

474. Syaz Buffet Steamboat & Grill

Posted by Iera at 4:19 PM 0 comments Links to this post


Tarikh : 13.5.2015

Tempat : Syaz Buffet Steamboat & Grill, Bandar Prai Jaya
Harga : RM29.90 seorang (dewasa)
 
Tunaikan janji nak makan steamboat dengan my bff. So, malam tu menghadap la kami dua steamboat sampai mengah.. Kat sini tak ramai sangat orang. Boleh makan dengan aman.. Kat 2 jam jugak dok menelan tu ini. Dah kenyang..balik tidur ja..
 
*Thanks ye my Pak Cik sebab selalu makan steamboat dengan I.. Sapa Pak Cik tu..oopss..jangan gossip..

Wednesday, May 13, 2015

473. Pilihanraya Kecil Permatang Pauh

Posted by Iera at 2:45 PM 0 comments Links to this post
 
Date : 7th Mei 2015
 
Pilihanraya Kecil Permatang Pauh. Hitam ink tu seminggu baru nak hilang. Itu pun kena kerap main air baru lah boleh keluar. Semua dah tahu, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dari PKR menang pilihanraya ni mengalahkan Suhaimi Sabudin dari BN. Tapi memang dasyat betul pilihanraya kali ni. Dari rumah aku ke Penanti ambik masa 2jam setengah untuk sampai sedangkan hari biasa cuma 15 minit je. Kaki sakit toksah kira dok tekan clutch dan brek. Malam tu pengsan...
 
 

472. Moga Dia Bahagia Kat Sana

Posted by Iera at 2:23 PM 0 comments Links to this post
 
Ni 'adik' aku punya kejelah. Dia copy balik status WhatsApp aku pastu sent balik kat aku. Sebabnya, dia dapat bertukar ke cawangan lain. Bila mula-mula baca tu..tak rasa apa. Yelah..dah status aku yang tulis kan. Tapi bila hayati balik, tangkap syahdu pulak.. Lepas ni, kami dah tak keje satu bangunan dah. Dah tak boleh nak main ngendap-ngendap dah, lawan sent photo motorsikal dan kete dah dan macam-macam.. Sebelum ni, ada gak modal nak hilang stress.. boleh jugak dok kacau-kacau.. Aku kan kaki usik..hehe..
 
Untuk 'adik' aku tu..aku doakan dia Berjaya kat tempat baru..moga dia bahagia kat sana dan tak stress lagi.. Jangan risau, akak awak ni tak cari 'adik' lain la..(pasal tak ada calon sesuai lagi..hehe..). Kenangan dengan awak selama setahun lebih sangat bermakna. Walau baru sekejap tapi terasa macam dah lama..
 
 

471. The Avengers Age Of Ultron

Posted by Iera at 2:15 PM 0 comments Links to this post
 
Date : 4th Mei 2015
Tempat : 1st Avenue
 
Ada member nak belanja. Planning dah lama tapi baru berkesempatan nak pi. Itu pun awalnya macam tak jadi. Kebetulan cuti 4 hari ni Aina tak ada. Tidur rumah adik aku, dapat la pi jugak tengok. Akhirnya berjumpa jugak dengan member aku tu. Ada insiden lucu sedangkan tu 1st time nak jumpa member tu. Tapi, dia steady je. So, aku pun buat biasa. Mulanya ingat nak tengok yang pukul 2 petang tapi dah dia nak tengok yang 3D nya. So, kena tunggu lah. Tapi ada jugak peluang nak bersembang lebih. Memang enjoy abis tengok cite ni. Aku kalau menghadap movie, memang layan abis.. Sebab aku nak tau kesudahannya. Apa guna bayar mahal kan.. So far, oklah.. Abis pukul 5.30 petang terus balik. Memang plan macam ni sebelum jumpa. Lagipun, aku nak ambik Aina pulak kat rumah adik aku.
 
Untuk member aku tu, tq sebab belanja aku...  
 
 

470. Kami Yang Dah Lama Tak Berjumpa

Posted by Iera at 1:59 PM 0 comments Links to this post


 
Tarikh : 25.4.2015
Tempat : Kenduri Permatang Pauh & Butik Vendor Bandar Perda
 
Dah lama tak berjumpa tiga orang. Bila ada jemputan kenduri arwah yang melibatkan kami bertiga, peluang tu diguna sepenuhnya untuk berjumpa. Thanks untuk 'fren' yang invite kami tu. Kalau tak, memang lambat lagilah nak berjumpa. Lepas makan kenduri yang sedap tu, kami berjimba ke butik vendor Banquerz Hous, Bandar Perda. Kebetulan ada clearance stock. Apa tunggu lagi kan...Tapi aku tak beli pun sebab aku dah pi situ sehari sebelum tu.. Lepas jugak rindu untuk jumpa depa.
 
So, untuk my bff's aku ni.. aku tau banyak persoalan bermain kat minda hampa berdua tentang jemputan kenduri tu.. Aku tak ada jawapan lagi sebab yang pasti sekarang hubungan tu cuma sekadar sahabat. Itu saja jawapan aku boleh bagi...
 
Apa pun, love you all...

469. Biar Gambar Berbicara

Posted by Iera at 1:46 PM 0 comments Links to this post


Date : 6th April 2015
Next appointment : 16th June 2015

Wednesday, May 6, 2015

468. Mesyuarat Agung Kelab

Posted by Iera at 2:59 PM 0 comments Links to this post




Tahun ini tahun kedua jadi urusetia pendaftaran untuk Mesyuarat Agung Kelab Sukan dan Kebajikan bangunan. Sauvenir tahun baucer KFC/Pizza Hut. Tapi ramai yang datang ambik pun.. Masih ada dalam simpanan aku. Agaknya, depa ni tak mau kot... hehe..

467. Survey Online-Value Opinion

Posted by Iera at 2:43 PM 0 comments Links to this post
 
Alhamdulillah... dah sampai pun baucer ni hasil jawab Value Opinion  survey online.. Resgistered tu dah lama..masa tahun 2012. Tapi disebabkan malas dan kurang percaya bila baca komen-komen negative, tu yang tak ambik berat sangat. Tapi sejak 2 bulan lepas, saja serius sikit.. Dan..inilah hasilnya..
 
Senang saja untuk join Value Opinion ni.. Hanya registered dan isi butir-butir peribadi dan alamat email yang sah. Kemudian pihak Value Opinion akan menghantar link melalui email kalau ada survey yang perlu kita jawab. TETAPI harus ingat..bukan semua survey yang kita terima tu kita boleh jawab. Sebab kadang-kadang ada yang tak penuhi kriteria yang depa nak. So, yang penting nak buat apa pun, kenalah SABAR. Kita boleh check kat akaun kita baki duit yang kita dapat lepas jawab survey tu. Bila cukup RM30, kita boleh tebus duit tu dengan baucer.. dengan baucer tau..bukan wang tunai. Ada 3 jenis baucer iaitu BAUCER KFC/PIZZA HUT, BAUCER JUSCO dan KAD ZALORA. Pilih je yang mana kita nak.. Disebabkan Aina suka makan KFC dan Pizza, aku pun pilih baucer ni..
 
Kalau ada sesiapa yang nak join..boleh tinggalkan alamat email.. nanti aku akan invite.. Kalau nak terus registered pun boleh. Search je kat google VALUE OPINION. Serius, tak tipu.. Aku dah dapat hasil..anda bila lagi..
 
 

Monday, April 20, 2015

466. Present Birthday untuk 'Adik'

Posted by Iera at 1:04 PM 0 comments Links to this post


Sebenarnya, dah basi pun pasal ni. Tapi nak gak publish kat sini. Simple kad dan sebuah buku sebagai present birthday untuk "adik" kesayangan.

Saja hari birthday dia tu..tak wish..tak wassap apa.. Biar dia tertanya-Tanya dan tertunggu-tunggu. Memandangkan hari tu jatuh Jumaat.. Isnin tu barulah pass hadiah ni kat dia.. Jahat kan kakak dia ni..

To my "adik".. Kak Iera sentiasa mendoakan yang terbaik..

Friday, April 3, 2015

465. Hubungan Itu

Posted by Iera at 6:32 PM 0 comments Links to this post
 
Aku memilih untuk meneruskan perjalanan yang telah aku pilih. Namun aku tidak berjanji untuk terus kekal kerana apabila tiba satu ketika bila hati aku sudah 'penat' dengan semuanya..aku terpaksa berhenti jua. Memang payah bila hati masih tidak lagi melupakan kisah silam dan masih menyayangi kasih lama. Dan akulah yang menjadi mangsa keadaan itu...

464. Sahabat

Posted by Iera at 6:28 PM 0 comments Links to this post
 
*Biar waktu menetukan segalanya...
 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea