Followers

Monday, August 27, 2012

396. Lukisan Aina

Posted by Iera at 1:35 PM 0 comments Links to this post
Ni Aina lukis beberapa minggu lepas. Kata Aina, mama dan abah jalan pegang tangan Aina.

Friday, August 24, 2012

395. For only RM48 a month! You can enjoy 400 mins talk time & 200 sms worth RM75!

Posted by Iera at 9:03 PM 0 comments Links to this post
Maxis ada pelan BARU! Hanya RM48 sebulan. JOM!

http://ainaazira.says.com/my/recommendations/maxis-talk-more#

394. Discover the Gifts and Brilliance of Dyslexics...

Posted by Iera at 9:01 PM 0 comments Links to this post
Lee Kuan Yew, Tom Cruise, and Albert Einstein. What do they have in common? Answer: Dyslexia. Did you know that about 314,000 school-going children in Malaysia have dyslexia in 2009?
Dyslexia is a medical condition, not a disease. With proper help, dyslexics can learn to read and write well.
What you can do to make a difference is to know and understand the problems and needs of children and others with specific learning disabilities.
 
Show your support, like the page!

http://ainaazira.says.com/my/social-good/dyslexics

Wednesday, August 22, 2012

393. Help your parents manage Astro bills & win an iPad!

Posted by Iera at 8:23 PM 0 comments Links to this post
Astro wants to reward their customers for helping to save the trees! Sign up now for their new eBilling service - you stop your snail mail from piling up and you get to keep convenient e-records of your bills in the Astro e-Billing system. Hassle-free access to your records and you help the environment too! To top that off, they're giving away 150 new iPads to new registrants - that's 5 iPads to be given out every day!

http://ainaazira.says.com/my/recommendations/e-billing

Saturday, August 18, 2012

391. Anything you buy this month, can win you a holiday trip.

Posted by Iera at 11:03 PM 0 comments Links to this post
Believe it or not, anything you buy this month, can win you a holiday trip.



http://says.com/my/recommendations/30-nights-stay

390. Selamat Hari Raya

Posted by Iera at 10:59 PM 0 comments Links to this post
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin buat semua....

Friday, August 17, 2012

389. Iklan Raya Astro-Kisah Erra Fazira

Posted by Iera at 12:06 AM 0 comments Links to this post
Ikuti Kisah Raya Erra Fazira tentang dirinya yang terpaksa meneruskan kehidupannya tanpa seorang bapa sejak kecil lagi. Lihatlah bagaimana Erra Fazira menjadi teladan yang baik untuk menjadi lebih tabah.

http://my.churpchurp.com/ainaazira/share/AstroRayaErra

388. Iklan Raya Astro-Kisah Pak Nil

Posted by Iera at 12:04 AM 0 comments Links to this post
Ikuti kisah Raya Paknil (Aznil Haji Nawawi) mengimbau kembali zaman kanak-kanak bersama ayah kesayangannya. Tradisi ke masjid awal-awal pagi lagi menjadi pegangan Paknil sehingga kini, walaupun ayah Paknil sudah tiada.


http://my.churpchurp.com/ainaazira/share/AstroRayaPaknil

Wednesday, August 8, 2012

387. Samperit utk Aina

Posted by Iera at 2:32 AM 0 comments Links to this post
Start dari belum puasa, Aina request nak samperit. Dah cari kat kedai tapi tak ada. Jadi cakap kat Aina tunggu puasa Iera buatkan. Bila pi beli je barang-barang kuih Sabtu lepas, Aina dah Happy sebab dia tahu mesti iera akan buat biskut samperit untuk dia. Tapi Ahad tu, Iera buat biskut Sarang Semut yang kawan Iera order. Alhamdulillah, 150 biji. Tahun ni tak ambik order buat biskut lain. Nak rest sat.

Isnin tengahari tu barulah buatkan biskut samperit untuk Aina. Baru jadi adunan, dah siap masuk mulut dia. Iera ni bukan terer sangat bab tekan bunga samperit ni tapi anak punya pasal, hentam sajalah... Asal jadi bunga dah la. Dah tu, Aina tak mau letak ceri, nal letak coklat rice warna warni. Dapatlah satu balang lebih sikit. Yang 1 balang ni, Aina dah pesan.. Untuk dia sorang. Siap suruh simpan dalam bilik. Yang extra 20biji tu, dia bagi kawan-kawan kat rumah makan. Iera saja rest Aina. Tanya dia sedap ke tak.. Si Aina jawab 'sedap, mama..' Lega dengar.

Pagi ni, Aina bawak ke rumah mengasuh. Tapi tak bawak banyak. Dia dah pesan. Satu hari bawak 15biji je.. Aina.. Aina...

*apa saja untukmu, sayang mama..

386. Tak Terluah

Posted by Iera at 12:45 AM 0 comments Links to this post
Aku akan terus kuat dan bertahan selagi terdaya. Terus bersabar dan mengalah selagi mampu. Walaupun kesabaran ku semakin diuji.

Terima kasih untuk mereka-mereka yang sudi meminjamkan bahu untuk aku bersandar. Terima kasih untuk mereka-mereka yang sentiasa bersama tika aku memerlukan. Dan terima kasih untuk dia yang sedari dulu mendengar keluh resah ku.

Pada Aina, puteri mama.. Terima kasih kerana sentiasa memeluk mama tika mama bersuka mahupun duka...



Saturday, August 4, 2012

385. Diuji dan Terus Diuji

Posted by Iera at 10:52 AM 0 comments Links to this post
Ujian tu datang lagi. Datang bertimpa-timpa sampaikan aku lelah untuk menghadapinya. Tapi aku redha dengan ujian ni dan menerima setiap satunya dengan pasrah. Aku percaya, aku insan terpilih supaya aku lebih tabah dan sabar.
 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea