Followers

Wednesday, June 24, 2009

43. Update

Posted by Iera at 1:36 PM 2 comments
23hb June
Aku dtg keje tp Kak Ros srh aku blik sbb tgk mata aku merah lagi. Aku pi lh Hospital BM nk ambik MC tp doktor tu sth aku pi keje. Katanya mata aku dh baik. Dia cuma bg time slip je kat aku. Sorg srh blik, sorg srh pi keje.. Aku call K.Ros dan bgtau. Masuk hlf dy la hr ni..

24hb June
Aku masuk keje hlf dy lg.. Ada interview keje dgn 1 bdn kerajaan. Sj lh try..mnlh tau dpt ke kali ni. Dh berthn2 sjk lps sek smpai sekrg, x pnh2nye dpt. Sampai kn ada org kta 'hang ni kena mandi bunga ni..' Tapi aku x ambik kisah smua tu. Ada rezeki, ada la.. X ada, keje je lh kat mn2 pun. Janji duit masuk..

42. Update..

Posted by Iera at 1:12 PM 0 comments
Dh lama rsnye tak update..

19hb June
Mcm biasa turn aku cuti. Lepas bwk mak ke KWSP terus ke rumah Ida. Adik dia, Ani nak bertunang esok. Aku kena tolong la apa yg patut. Lagipun aku dh janji nak lepak2 sambil bergossip. Asben dia mmg line clear. Klau dh berjumpa, mulut mmg tak henti2 berckp. Tp bkn gossip hl org.. Hl kami sendiri la. Bnyk story. Kak Long ( kakak Ida ) geleng kepala je tgk kami dua. Apa pun keje ttp beres. Blik dr rumah Ida, mata aku rasa semcm je. Merah.

20hb June
Sah! Aku mmg kena sakit mata. Asalnya adik aku, Wani sakit, kemudian Aina dan sekrg aku pulak. Sakit sgt. Aku hantar gak sireh junjung yg mak aku buatkan utk Ani pg tu. Tghari barulh aku pi semula rumah Ida sebab Wani nak make up kan Ani.

Tgh Wani sapu eyeshadow kat mata Ani, sepupu Ani masuk campur lak. Dia siap bgtau ambik kursus solek kat satu tmpt tu. Wani jadi blur trus la nk make up Ani. Yelah, Wani bknnya ambik kursus mn2 pn. Wani bg dia sambung la make up kn Ani. Hasilnya mmg agak mendukacitakan. Warna yg dia pilih tak menyerlahkan langsung, eyeliner x de, eyebrow pun x de...nasib baik bulu mata palsu blh gak cover dan buat muka Ani nampak lain skt..

Tudung..memang budak tu tak tahu nak pakaikan mcm mn. Nasib baik aku tahu jugak skt2.. Jadi, akulh yg siapkan Ani. hehe..( Gambar tak sempat lg nk ambik kat Ida )

Ikutkan memang la aku dan Wani x de ambik course solek kat mn2 tmpt tp kami banyak belajar dari majalah InTrend. Nak kata pandai tu, x la.. Blh la skt2..

Aku tak tunggu sampai majlis tu mula sebab mata aku mmg x thn dah. Sakit sgt...Kesian pulak kalau org lain terjangkit sama..

21hb June
Mata aku sakit lg. Bengkak. X selesa rsnya...

Thursday, June 11, 2009

41. Movie

Posted by Iera at 9:24 AM 3 comments


Semlm semua staff kat ofis pi tgk wayang. Company sponsor. Slh satu activiti company setiap thn. Crite Night at The Museum 2. Ikutkan aku dh tgk pun DVD.

Kelmarin aku rushing la skt. Sampai rumah dh pukul 6.10ptg. Kebetulan kelmarin jln jem. Bersiap ala kadar terus ke tempat keje adik aku, Wani. Dia mmg tak lepas peluang klau ada aktiviti company yg blh org luar join. Kat tmpt keje dia, kami gilir2 la touch up. Dia keje kat nursery, jd ada 2 org budak lagi yg bapak depa tak ambik. Aina, aku tinggalkan kat mak aku. Mula2 nak nangis jugak tp bila mak aku pujuk nak belikan KFC, dia ok. Aina suka sgt mkn KFC.

Member aku dh tunggu kat Bndar Perda, aku pecut jugak la sebab masa tu dah 7.15mlm. Movie start 7.50mlm. Janji dgn yg lain 15min awal. Sampai kat Sunway Carnival pun ngam2 je. Org dah masuk. Mmg penuh panggung. Habis dah 9.40mlm. Sampai rumah Aina dh tido.

Monday, June 8, 2009

40. Kad dari Farha..

Posted by Iera at 1:36 PM 0 comments


Thanks, Farha..

39. Maaf?

Posted by Iera at 12:56 PM 2 comments
Memang mudah bila sakitkan hati aku dan kemudian ucap MAAF.

Dia : sy minta maaf..sy tahu awak tak akan memaafkan sy..sy sygkan Aina..
Aku : dah la..sy tak blh terima apa awak buat kat Aina..
Dia : tlglh berikan sy kemaafan tu..sy pun sedih tengok Aina nangis..
Aku : tapi awak sbnarnya sukakan..awak lbih rela anak awak mcm tu dr GF awak terluka kan..sudahlh..sy dah x tahu apa sy nk anggap awak sekrg.. kwn ke ape ke..sy dh tak nmpak kasih syg awak lg..sy dh x kenal awak..
Dia : sy ttp sygkn Aina..sy x pnh berubah..
Aku : itu kata awak..sy dh knl awak 10thn..sy prnh hdp dgn awak..sy tahu awak berubah atau tak..
Dia : tak..sy ttp mcm dulu..
Aku : tlg lh..bg sy ms nk baik dgn awak mcm dulu blik..Aina pn dah cerdik..sejak hr tu smpai sekrg, Aina dh tak sebut nama awak..Aina dh tak pegang HP nk tel awak..
Dia : Aina mrhkn sy ke?
Aku : sy x tahu..tp awak patut sedar, Aina dah semakin besar..sy tak tahulh knp perempuan tu cemburu sgt kat Aina.. Sepatutnya, sy yg patut rs terluka bila awak dgn dia tp knp dia pulak yg rs mcm tu, hah!?
Dia : dh la..sy minta maaf..
Aku : awak patut bgtau dia hak Aina. sy tak tahulah mcm mn nanti klau awak kawin dgn dia..ntah2 Aina pn dia x bg jengok..
Dia : sy tahu sy slh..sy rayu kat awak, tlg maafkan sy..
Aku : awak tak perlu mnta maaf kat sy..minta maaf je kat Aina..selama ni sy diam je apa dia dh buat dlm hubungan kita..sy trima je sbb sy percaya pd takdir tp bila dia dh sakitkan hati Aina, sy dh tak blh nk bersbr..Tuhan itu Maha Adil..apa dia rs hr ni sama mcm sy pnh rs dulu...
Dia: iera..jgn pisahkan sy dgn Aina..
Aku : sy tak pnh pisahkan awak dgn Aina tp awak yg cipta jarak tu..

Tuesday, June 2, 2009

38.Naz & Azlinda

Posted by Iera at 11:45 AM 2 comments



Sorry, Naz..sebab curik gambar ni dr FS awak...

Selamat Pengantin Baru..

37. Cerita Kelmarin..

Posted by Iera at 11:40 AM 4 comments


Aku mmg geram sgt bila aku ingatkan hl ni. Bknlh aku bermaksud nak aibkan sesiapa. Apa yg aku nk luahkan akan juga melibatkan maruah aku jugak.

Kelmarin, aku dpt call dari ex-adik ipar aku. Anak dia yg 6bln meninggal dunia krn ada problem jantung sejak lahir. Aku dan Aina pun bersiaplh nak ke rumah bapa mentua ex-adik ipar sebab mayat anak dia akan dikebumikan kat sana. Tp aku dpt pnggilan dari ex spy aku jgn pegi. GF dia pun nak pi jugak. Bila ex-adik ipar call aku nk bgtau rumah bapak mentua dia, aku bgtau hl sbnr dan depa suruh aku pegi juga dan tak usah peduli kat ex.

Masa kat sana, aku tak fikir apa pun. Jauh sekali aku nak rasa cemburu terhadap Ex dan GF dia. Aina memang agak rapat dgn Ex. Aina berkepit je dgn abah dia. Rupanya, keakraban Aina dan Ex buatkan GF ex cemburu. Sampaikan bila Aina nangis teruk suruh Ex hantar naik kereta, Ex buat tak tahu je sebab bimbang GF dia cemburu. Bekas mak mentua dan kakak ipar aku marah la kat Ex. Bknnya aku naik sama kereta tu. Aku memang geram tahap gaban dah.. airmata aku ni tunggu masa je nak menitis.

Bekas adik ipar aku tolong hantarkan Aina sebab Aina memang nak balik dgn kereta. Masa aku follow depa dari belakang, memang menitis airmata aku. Aku tak kisah apa pun Ex dan GF dia nak buat kat aku tapi bukan kat Aina. Bila sampai rumah, Aina kata kat aku ‘ Abah melampau. Tinggal Aina.’ Sedangkan aku tak ajar pun Aina cakap macam ni.

Aku ada surat terbuka untuk GF ex ( NURZAILINA ex-student PSP )

‘ Sakit kan bila kita terasa org yg kita syg seakan menduakan kita. Pedih kan bila terpaksa berkongsi kasih walau hanya dgn budak kecil. Itu yg pernah seorang wanita rasa dulu sewaktu awak merampas Ex dari hidup kami. Awak curi kasih syg seorang ayah kepada anaknya dgn megahnya seolah2 awak langsung tidak tahu bahawa lelaki yg awak syg itu adalah seorang bapa kepada seorang budak perempuan. Tuhan itu Maha Adil.

Awak kena ingat..lelaki yg awak puja itu ada seorang anak dan anak itu tanggungjawab Ex sampai bila-bila. Aku sangka manusia terpelajar seperti awak ni ada akal dan fikiran tapi rupanya awak sama je dengan mereka yg hanya bersekolah rendah. Awak tergamak warning pada Ex supaya jgn turutkan kehendak Aina dan awak sanggup biarkan Aina meraung. Budak sekecil itu apa yg dia tahu. Apa yg dia faham erti penceraian. Yang dia tahu, dia ada mak dan abah sedangkan dia tak faham mengapa mak dan abah dia tidak tinggal bersama. Awak pernah jadi seorang guru tapi awak tidak professional. Dengan budak sekecil itu awak berebut seorang lelaki.

Awak tak boleh nak bolot kasih sayang Ex seorang. Awak tak boleh pisahkan Ex dan Aina serta hubungan aku dan keluarga Ex. Aina itu darah daging mereka. Awak tidak tahu bahawa Aina itu anak yg aku dan Ex nanti2kan. Awak tidak tahu betapa Ex sayangkan Aina. Awak akan tetap makan hati bila Aina perlukan aku dan Ex pada masa yg sama. Awak kena ingat, sesetengah hal hidup Aina, aku dan Ex perlu ambil tindakan bersama. Suka atau tidak, awak kena terima keadaan ini sebab awak yang pilih Ex. Awak perlu belajar untuk menghadapi kenyataan yang awak sekarang sedang bercinta dgn seorang DUDA yang ada anak. Mungkin awak patut tengok cerita DUDA DAN DARA.

Pada aku, hubungan aku dan Ex cuma sebagai mak dan abah kepada Aina. Rasa kasih aku pada Ex telah lama mati. Hubungan aku dan family Ex tetap baik kerana Aina. Suatu masa tu akan tiba bila mana nanti awak akan lihat kesedihan yang Ex tanggung kerana berjauhan dengan Aina. Dan aku pun berharap masa itu akan jadi kenyataan.’
 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea