Followers

Friday, May 29, 2009

36.

Posted by Iera at 11:36 AM 1 comments
Pg kelmarin, semua staff dikejutkan dgn satu berita. Sorg staff immidiate termination sbb x improve, unfortunately dan msih failed to perform keje. Semua HOD dipanggil meeting dan ditanya oleh Country Manager tentang pencapaian team. Dan team aku telah dibandingkan dgn team kat S'pore. Staff team kat sana sama banyak staff team aku tp line item mereka lebih banyak lagi. Jadi, Country Manager soal mcm2 kat HOD aku sebab kat sini memang keje kurang. Mulai hari ni, jika staff yg banyak MC..tak dpt bonus 13month salary dan jika tak improve diri dan jatuh ke categori C terus terminated.

Bila dgr mcm tu, aku mulalah pening kepala. Walau aku yakin aku masih dalam categori yg selamat tp memandangkan keje yg kurang..x mustahil sesuatu kemungkinan tu. Apa pun aku cuma bertawakal agar aku tetap berada di tahap yg kukuh sebelum masanya. Biarlah aku keluar dari company ni atas keputusan aku sendiri bukan keluar krn kejatuhan.

Balik dari keje, kepala aku asyik fikirkan hal ni. Kpd Ida, aku luahkan dan Ida tetap yakin dgn kemampuan aku. Dan bila aku ceritakan pd sorang member, jawapan dia sng je...klau kena buang, keje je dgn dia.. Bagi aku, itu bkn jln yg terbaik walau itu satu peluang sebab aku telah lama tinggalkan kerjaya tu dan aku tak rasa aku mampu utk memikul tanggungjawab itu...

Thursday, May 28, 2009

35.Manchested United vs Barcelona

Posted by Iera at 9:25 AM 0 comments



Kerana perlawanan dua pasukan ni, ada sorang member tu sanggup balik keje awal sdgkan dia tu memang giler keje. Dia nak ke Kelab M.U. Dah tu dia sanggup nak bg staff cuti hari ni klau M.U menang. Tapi bila dah tau result, frust giler le member tu agaknya. Sampai sekarang HP tak on lagi...

Tuesday, May 26, 2009

34.Karaoke Contest..

Posted by Iera at 12:40 PM 4 comments


Friday lepas aku masuk Karaoke Contest Company. Sajalah seronok2 masuk. Lagipun antara staff sj. Aku ni dh ready sejak seminggu lps. Tp bila sampai kat Oriental KTV Penang, hampa giler bila lagu yg aku dok praktis x ada. Kena cari lagu lainlah. Aku tension..mcm nk blah balik jer.. ECT team pun satu hal. Bagilah list lagu awal2. Ni tak.. Member sorang tu syok la sebab lagu dia ada..

Aku plan nak ambik lagu Elegi Sepi-Azharina terpaksa tukar lagu lain. Lagu yg ntah apa2 ntah. Malas nak ingat. Member sorang tu pulun praktis sebelum start contest tu. Sudahnya, member tu lah menang. Dpt Voucher Jusco. Undian pulak berdasarkan suara majoriti. Tak kisahlah dia menang..

Thursday, May 21, 2009

33.

Posted by Iera at 1:38 PM 1 comments
Kelmarin aku pi Pacific&Orient Assurance kat Penang. Ada interview kes motorsikal aku yg hilang hr tu. Kena tunggu paling lama 5 bln lagi utk confirm sama ada motorsikal tu ada ka x lagi.. 5 bln tu lama jugaklh.. Tapi, apa pn kena sbr ajelh...

Balik dari Penang, aku dok praktis nyanyi kat rumah. Esok aku ada Karaoke Contest antara staff. Sajalh nak tunjuk bakat.hehe..

32. Kisah Luka

Posted by Iera at 1:35 PM 0 comments
Pahit Kan Manis Akhirnya

Puas aku mencuba menepis semua dugaan
Malah ada yang anggap aku lupa daratan
Peritnya aku lalui kemelut yang panjang
Hingga ke saat ini ku tidak ketentuan

Wanita manakah sanggup berkongsikan kasih
Walau madu bagiku tapi hempedu bagimu
Terkadang harus terima suratan drnya
Tidak salah kalau kasih dibahagi seadilnya

( korus )
Telah... kufikir sedalamnya
Untuk membuat keputusan harus aku berterus terang
Jujur dalam perbuatan
Dan... jatuh airmataku
Mendengar pengakuan ikhlasmu
Sanggup berkongsikan dia walau hakikatnmya
Hatimu terluka...

Moga suatu hari sembuhlah luka
Dan kembali ceria walau hati aku ini
Milik engkau dan dia

Td, member ofis ada pasang lagu ni. Bila aku amati lirik, aku rasa lagu ni sama kisahnya dgn sorang sepupu aku, Iya. Sabtu lepas dia balik bercuti krn nak ubatkan hatiyna yg sdg terluka. Dia baru dpt tahu BF dia ada girl lain tp dalam masa yg sama masih syg kat dia. Mereka dah bertemu 6 mata. Girl tu nak undurkan diri tapi BF Iya ni mcm berat jugak hati nak lepaskan girl tu. Keputusan yg betul, aku tak tahu..

Masa Iya cerita, aku cuma diam aje. Bkn tak mahu bersuara atau bagi pendapat, aku rasa biarlah mereka settle kes ni sendiri. Kelukaan adalah satu gurisan luka yang amat sakit. Walaupun luka itu akan sembuh tapi ia tetap akan tinggalkan parut dan parut itu akan berdarah semula kalau terhiris lagi. Dan bila sesebuah perhubungan itu dikhianati ia akan menjadi penghalang kebahagiaan...

Aku cuma berharap Faizi akan berfikir secara dewasa dlm membuat keputusan. Cinta 4tahun tidakkan sama cinta 4 bln. Dan aku berharap Iya jugak akan lebih tabah untuk menghadapi ujian ini.

Monday, May 11, 2009

31. The McValue Lunch Blogger Contest!!

Posted by Iera at 1:46 PM 0 comments



Have You McValue LUNCHTM-ed This Week?

It’s simple to join the McValue LUNCHTM blogger contest. Dine our McValue LUNCHTM – one of the most value for money lunch options in town, if you have not already done it. Then, with your own creativity, write a blog post on your McValue LUNCHTM experience and promote it to your fellow blog readers. The most creative and popular blog post wins the latest iPhone 3G with a 6-month Maxis Value Plus Plan!

You can place the contest tagline logo 'Have you McValue LUNCHTM-ed this week?’ on your blog during the contest period and frequently promote it to your blog readers. You can also use photos and video clips to express your experiences with McValue LUNCHTM. Your creativity is your limit!

And don’t forget to complete your contest entry by filling up a contest registration form here.

Hurry! Contest ending 31st May 09. Terms and conditions apply.

Thursday, May 7, 2009

30.Cuti

Posted by Iera at 1:38 PM 2 comments
Aku nak update psl cuti buruh hr tu..Disebbkan takde keje nk buat, aku ikut adik aku mengail (pancing) ikan kat sawah. Sajalah nk try manalah tahu kot2 ada ikan yg tersangkut kat mata kail aku. Jealous jugaklah bila adik aku asyik bwk balik banyak ikan. Aina, aku tinggalkan kat rumah dgn adik aku yg sorang lg. Tapi, baru 5min, Aina dah cari aku. Krn tak thn dgn rengekan Aina, adik aku pun hantarlah Aina kat aku. Sawah ni bkn jauh pun dr rumah aku. Mula2 oklah. Mulut pulak x henti2. Sekejap menyanyi sekejap cakap..Duduk elok je sebelah aku. Pastu mulalh buat hal. Ajak aku balik rumah..


Ni masa mula2 buat prangai.


Time ni adik aku tegur dia tp dia buat tak tahu je...




Dia tgh tengok sepupu aku yg baru mai..


Dia dok renung aku tanda protes. Langsung tak senyum..Bila aku nak dukung, dia buat lembik tak mau bangun. Merajuk. Puas aku pujuk. Bila dgr aku nk beli KFC, barulah dia senyum balik.

Sudahnya, aku balik rumah dgn tgn kosong. Apa pun tak dpt..
 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea