Followers

Tuesday, August 24, 2010

200. Update

Posted by Iera at 1:09 PM
Sejak 2, 3 hari ni aku agak bz sikit. Keje yang bertambah-tambah, dengan customer visit lagi..study untuk Audit next month dan persiapan Syawal..

Alhamdulillah..dengan rezeki yang Tuhan bagi dapat jugak aku gantikan bumbung dapur rumah aku yang dah berkarat tu dengan yang baru. Rumah kampung macam nilah.. 3,4 tahun sekali kena tukar tu kena tukar ni...Dan orang yang menukar tu adalah ex dan sorang kawan dia. Mak aku saja je panggil dia. Yelah, dari bagi upah kat orang lain lebih baik bagi kat dia. Lagipun duit upah tu untuk anak dia jugak. Anak dia tu, anak aku..hehe..Aku nampak la sikit perubahan ex sekarang. Dia dah mula pulun cari duit. Habis keje dia buat part time. Sabtu dan Ahad ambik upah buat rumah kawan dia pulak..

Bila dah ganti bumbung tu, kenalah mengemas balik. Penatnya. Nasib baik boleh tahan puasa. Dah tu mak aku sekarang tengah excited mengemas pinggan mangkuk dia tu. Pindah ke almari kaca idaman dia tu..Dan dia tengah buat hiasan untuk balang kuih-kuih raya. Siap ambik upah lagi. Ditambah dengan adik-adik aku yang order sama.

Aku ada Audit 3hb Sept ni. So, sekarang aku tengah study. Walaupun semuanya berkaitan dengan keje setiap hari aku buat, tapi Internal Audit ni bahaya sikit sebabnya yang Audit tu dari staff company aku jugak. Lagi senang la depa nak cari kesalahan. Tapi Insyaallah..aku yakin aku boleh lakukan yang terbaik.

Baju raya Aina dah beli. Cuma baju kurung moden dulu. Excited bukan main. Siap tayang-tayang kat sepupu-sepupu dia. Tapi tu lah...terlari tema sikit. Aku dan Wani warna lain tapi Aina purple colour..Bukan main suka lagi Aina...

1 comments:

saya said...

kalo bukak cerita pasal audit memang memeningkan kepala. hehehehe... buat slow2..sure boleh punya..

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea