Followers

Thursday, March 24, 2011

269. Breakfast McD

Posted by Iera at 12:05 PM


Breakfast hari ni, tapau kat Mc'D Bandar Perda. Tapi bukan Iera yang pi beli. Adik Iera, Wani. Dia pi dengan kawan kat rumah pukul 6.30pg. Iera pilih set ni..Sausage McMuffin with Egg. Sepatutnya dapat 1 cup Coffee tapi cashier tu tak bagi. Harga macam biasa. Tapi Iera tak taulah berapa sebab Wani yang belikan. Cashier dia tu pun nampak macam tak boleh nak ditunjuk ajar ( Wani yang cakap ). Boleh melawan pulak supervisor dia depan customer. Wani ni jenis malas nak tanya, dia balik macam tu je..Bila dah sampai rumah, dia bagitau Iera..Iera marah jugak la kat dia sebab tak pi tanya pasal coffee tu. Yang kesiannya kawan dia tu. Siap beli 5 set tapi langsung tak dapat coffee..Kalau dengan Iera memang kena la cashier tu..Takkan dia tak tau kan..

McD Bandar Perda kadang-kadang bila Iera pi beli Happy Meal kat Aina selalunya dapat toys yang lama-lama punya. Nak kata terlewat, takkan selalu sangat kot. Bila tanya cakap habis. Ada sekali tu, adik Iera, Ila pi beli kat anak dia. Depa bagi toys yang lama punya tapi bila customer chinesse pi lepas depa ada pulak. Nasib baik toys tu anak dia dah bukak plastik tu, kalau tak memang dia nak pi tukar. Ada ke macam tu? Sebab tu kadang-kadang Iera tanya dulu toys apa sekarang..kalau yang dah lama, memang Iera tak beli..Bukannya Iera tak tahu sebab tiap-tiap bulan wajib ke sana...

1 comments:

siti murni said...

McD perda memang tak best. meja selalu penuh. drive thru je kalau nk beli pun.
coffee tu kalau dine-in kan diorang bagi free top-up..boleh pulak diorang tak bagi..ish..ish..komplen je.

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea