Followers

Thursday, March 10, 2011

258. Kesian la pulak..

Posted by Iera at 10:00 PM

Bila teringat kat ex, kesian pulak kat dia..Hari tu Iera bagitau yang dia berhenti keje dari bawak forklift ke bawak lori..Tukar company..Sebulan dia berulang alik KL, Shah Alam dan Pahang..Selang sehari pi sana..Drive sorang-sorang..Dengan harapan dapat la habuan lebih sikit bulan ni dan seterusnya..Tapi bila dah cukup sebulan, harapan tu cuma kosong..Dia hanya dapat RM700 je..bayangkan lagi sikit dari gaji sebelum ni padahal sepatutnya dia boleh dapat lebih dari RM2K sebab dia dah hantar barang luar Penang.

Dia dah masuk ofis..mintak tapi depa tak obleh buat apa-apa sebabnya main ofis bukan kat sini..Itulah..bukan nak kata..kalau keje dengan orang Melayu kita ni macam ni lah..Suka sangat tipu pasal RM. ( sorry ye..bukan semua..)

Sekarang dia dah berhenti kat company tu. Nak tunggu apa lagi kan kat situ..Dia dah janji macam-macam kat Aina. Nak beli itu..nak beli ini..tapi tak kesampaian jugak..Dan kelmarin, Iera dah try call satu company tu untuk dia..Hari ni dia dah pi interview..Dan dah dapat keje..Alhamdulillah..Tak la terpaksa cari sana sini..


Harap-harap company ni tak buat hal macam company hari tu..

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea