Followers

Tuesday, January 25, 2011

244. Bengang

Posted by Iera at 12:03 PM

Iera memang rasa tak puas hati sekarang ni dengan kerja dan officemate Iera. Sejak kebelakangan ni Iera Nampak ketara sangat perangai depa. Sepatutnya barang incoming tu diletak kat rak..tapi ni tak..Asben sepupu Iera ( Wan ) , akan skype si member Iera tu..dan member Iera akan keluar ambik barang. Kalau ada barang yang nak kena buat Hardness test je akan diletak kat rak..Wah, ni macam sudah lebih..

Hardness test ni memang rumit sikit keje dia..Sebab nak kena cut screw, kemudian buat mould, pastu grind dan kena check guna HV Machined untuk dapat result kekuatan screw tu..Kadang-kadang screw tu besar..Bayangkan saiz M6 nak kena cut dengan gergaji..pakai tenaga tu..Dan si member Iera ni memang tak suka buat Hardness test..sebab rumit katanya..

Dah tu, sekarang ni sample untuk FA ( First Article ) pun Wan ni pass kat member Iera tu je..Iera langsung tak sentuh FA sejak masuk tahun baru ni..FA ni adalah request dari customer. Semuanya member Iera pulun buat kat dia..

Kelmarin, bila ada point, Iera pun sound la..Yelah..Kalau diam je, Iera mai keje duduk saja..HOD akan check setiap hujung bulan result bulanan. Syatems automatic akan mention nama orang yang buat keje..berapa peratus..sebab kat ofis Iera ni memang 100% guna systems. Kalau macam ni, prestasi Iera takkan tally dengan dia..sebab keje kami sama..HOD nak result kami sama..ataupun salah sorang extra sikit tapi jangan terlampau banyak sangat perbezaan..So, macam mana kalau Iera langsung tak buat apa kan..

Dari Iera start keje kat situ 2007 sampai la 2010..memang % Iera membanggakan..bukan kerana Iera kejam macam depa buat kat Iera tapi atas member Iera sendiri..Dah dia biarkan barang-barang tu tersadai kat rak tu je, takkan Iera nak biar..Nanti sales akan bising sebab part depa tak release lagi kat systems. So, Iera ambik buat lah..

Tapi Iera tak nak tuduh la sekarang ni samada depa berpakat or tak untuk jatuhkan Iera. Sebabnya Wan tu memang dah kena warning dengan sepupu Iera tu dulu. Jangan closed dengan Iera. Pernah ada kes, sebelum depa kawin, sepupu Iera thinking negative kat Iera kononnya Iera nak rampas pakwe dia tu..Agak-agak la, wei..Tengok dulu apa kemampuan asben hang tu..setakat cukup makan, sorry la..Iera rela hidup sorang macam ni..Iera memang Nampak ketara sangat..Itulah susah bila asben wife keje sekali pastu cemburu tak kena gaya..

Kelmarin, Iera betul-betul tak boleh nak simpan.. Iera sound terus..Pastu si member Iera t uterus letak status FB ‘tersentap dengan kata-kata’..Lantak hang lah.Iera dah tak perduli..Dan Iera tengah tunggu masa untuk complain kat HOD kalau hal ni berterusan lagi..Iera dah tak mau diam dah..

2 comments:

makdara TERdiva said...

dekat mana2 tempat kerja pun mesti akan berlaku perkara2 mcm ni..samalah macam tempat MDT ni..memang nak kena bersabar banyak2 :)

Iera said...

makdara TERdiva : betul tu..kena banyak bersabar..

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea