Followers

Friday, July 2, 2010

164. Perang FB

Posted by Iera at 12:29 PM


Ada 'perang' kecil sedang meletus kat FB di antara member-member aku dengan sorang minah ni..( ex wife member aku jugak ) Semuanya berpunca dari minah ni yang tiba-tiba enter frame masa depa balas membalas komen dengan ex asben dia..Dah la dia add member-member aku, lepas tu block depa tanpa sebab..tiba-tiba saja masuk menyampuk..Bengang la kawan-kawan aku tu..Aku cuma membaca je apa yang depa komen. Kesempatan bertemu Yus petang tu kerana nak temankan dia ambik MC, barulah aku tau hal sebenar..

Apa pun yang berlaku antara mereka, aku tak mau mencelah..Lagi pun tak ada kena mengena dengan aku..Cuma :

1. dari Form 2, kami semua adalah 1 group yg blh katakan sgt rapat..lelaki mahu pun perempuan..join bola baling club sama2..bila yg lelaki main bola sepak, yg perempuan bg sokongan..tengok wayang ramai2..blh katakan cubit peha kiri, peha kanan pun terasa sakitnya..dan kami semua tetap berkawan sampai sekarang walaupun masing-masing dah ada family..

2. memang la ex asben dia tu pernah bercinta dgn kawan aku..itu kisah lama..putus cinta tak bermakna putus persahabatan..lagipun masing-masing dah ada kehidupan sendiri..member aku pun dah kawin, ada anak dan asben..hubungan tu cuma sebagai sahabat..kenapa nak jealous sgt..

3. kita dah dewasa..dah 30an dah pun..dah jadi mak dan bapak orang..bersikap la secara dewasa..bergaduh ni dah tak sesuai untuk kita..macam mana la nak jadi role kat anak-anak nanti..

Aku berharap semua ni tak berterusan..

5 comments:

Shamrin Mat Janih said...

Macam2 juga hal skrg ni...hehehe

Iera said...

Shamrin : Tu la..

siti murni ishak said...

uiks...

nn said...

alahai... saya ingatkan remaja ja gaduh macam ni. baru lepas baca pasal exgf exbf bergaduh kat FB sebenarnya. hehe

HonEyBuNNy said...

ila setuju sgt entry neh...xsuka la gadoh2 d FB...yg berkuasa nak tunjk kekuasaan, kekayaan dan kepndaian diorg..ish...

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea