Followers

Wednesday, October 20, 2010

224. Macam-macam

Posted by Iera at 5:07 PM

Ada sorang officemate kena panggil dengan bos disebabkan kesalahan dia sendiri tapi tiba-tiba dia sound Iera. Kononnya apa Iera buat orang lain tak pernah complain pun. Cuma dia saja yang kena. Iera pun sound balik la. Kenapa dia nak babitkan Iera dalam hal ni? Kalau bos panggil dia, jangan la nak tunding jari kat Iera. Kalau pun Iera kena complain, Iera akan terima dan think positive..orang complain bukan bermakna orang benci kita tapi sebab orang nak kita berubah..lebih concentrate kat keje..lebih improve..tapi ni tak, melenting tak tentu pasal..

Bila manager besar send out email dah tak boleh on9 FB time keje..kenalah ikut. Tapi ni tak, tetap on9..sudahnya kantoi dengan bos dari department lain pulak tu..bukan sekali, 2,3 kali..pastu bila MC tetap masuk dalam port..orang Nampak dan bagitau bos..so, salah siapa sekarang..

Iera pun tak mau la panjang-panjang hal ni..sebab tu Iera Cuma balas sikit tu je..kalau nak ikutkan memang banyak tak puas hatinya..Iera pun manusia biasa tapi Iera diamkan dan terima je sebab Iera fikir dah nama pun bekerja di bawah satu bumbung..tak ke mana pun..Tapi tu lah..apa yang dalam fikiran Iera takkan sama apa yang ada dalam fikiran orang..sabar ajelah..

3 comments:

-NiD's- said...

sis...tuhlaa kan mcm tuhlaa adat org takleh terima kesilapan diri sndri...uh, saba...saba k...BTW umah baru u chantikllaa sis...cooOL jaaa

aina mardiah said...

dkt office memg mcm2 probs.
nsib baek keje I tak ade related dgn org laen.
yang I bengan dkt opis I ni,
pasal mulut mulut mcm orang tak sekolah.
How pathetic they are!
geram ni :(

Iera said...

-NiD's-
tu la..sabar ajelah..

aina mardiah :
sabar, dik..

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea