Followers

Wednesday, May 25, 2011

299. Keputusan Temuduga

Posted by Iera at 10:33 AM


Kelmarin, Iera dah semak keputusan temuduga hari tu kat KPM. Hrmm..tak ada rezeki lagi nampaknya. Cuma sebagai Calon Simpanan saja. Tak apalah.. Allah Lebih Mengetahui Segalanya. Mungkin bukan sekarang. Iera dah berusaha..bukan baru sehari tapi dah 12 tahun since lepas STPM dulu. Dah berpuluh-puluh gov Iera apply..sijil-sijil sampai nak naik lunyai sebab asyik photocopy je.. Mungkin sedikit kecewa tapi Iera takkan mengalah lagi..macam beberapa tahun lepas dek kerana perlukan kabel kalau nak apply job kat gov..

Tapi kalau dah tertulis rezeki Iera hanya kat company sekarang, Iera pasrah. Iera tak mau hidup dalam angan-angan ( tapi boleh ke..sebab Iera ni kuat berangan..hehe..) Iera akan terus improve kan diri selagi berada di company ni..Bukan keje kat company ni tak bagus..bagus sangat-sangat..Tak apalah…

3 comments:

atty's said...

sama lah iera..kty pun dah berpuluh tahun apply ..tak penah dpt..panggey interview byk kali dah..kdg mmg putusasa sgt..tp bila pk positif..mungkin ada yg lebih baik tuhan dah tentukan utk kita..tp kita jgn mengalah..usaha lagi.

Aisumi Chan Kawa'i said...

xpe.. lepas ni cuba lagi :)

Iera said...

Kty : Insyaallah..thanks, kak

Aisumi : thanks..

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea