Followers

Monday, May 9, 2011

291. My Bestfriend Birthday 6hb Mei

Posted by Iera at 1:21 PM
Planning dah beberapa minggu..Antara Iera, Yati dan Nana ( adik Yus ). Pakatan ni melibatkan jugak asben Yus, Kerry. Kalau tak, takkan jadi surprise birthday ni. Iera booking tempat, order kek dan belikan hadiah. Untuk hadiah, Iera belikan plate yang ada tulis kata-kata. Tapi ayat tu, biasalah..idea Iera. Dapat ilham masa nak oder plate tu..So, lepas siap, Iera ambik balik paper yang Iera bagi kat designer tu..ayat mahal tau..hehe..

Malam sebelum tu, Iera dan Yati dah plan. Yati wish Yus awal..kononnya dia ada coarse kat KL. Tengah on the way nak ke sana. Lepas tu Iera SMS Yus wish kat dia pulak..Bagitau yang tahun ni tak ada apa nak bagi sebagai present kat dia..

Malam tu, Iera pi dengan Wani. Tempat, Route 69 Bandar Perda. Iera dan Wani sampai awal. Iera tak bawak Aina sebab pi naik motor je..Lagipun, nak kena ambik kek dulu kat Alma. Yati, Nana dan anak-anak Yati stuck kat Seberang Jaya. Tak lama lepas tu, depa pun sampai. Masa tengah tunggu Yus, Iera sajalah SMS Yus. Kononnya saja SMS dia..Tengah dok lawan reply SMS, depa pun sampai..Tapi Yus tak perasan kami walaupun dia lalu belakang kami. Bila dia masuk je dalam restoren tu..surprise!!! Tengok sederet mak dara dan anak dara depan mata dia..dengan kek yang siap berlilin..Pic ni semua dari bestfriend Iera sorang lagi tu, Yati..( sorry ye...i copy )


Ni lah birthday girl kita..merangkap mak labu..


With her asben, Kerry


Wajib gambar ramai-ramai..




Kat plate tu ada ayat mahal..hehe..Ayat apa? Ni ayat dia :

'Sahabat..berjalan di atas kelikir yang sama..Bersorak di awan biru indah..Persahabatan..Adalah kita..Yati, Iera & Yus..SELAMANYA..'

Kenapa Iera kata ayat mahal? Sebabnya, ayat tu datang secara spontan masa tu jugak...


Bertiga..Yati, Yus & Iera..


Iera dan Wani


Aksi gedik-gedik sikit..hehe..


Menu malam tu..Thanks untuk si tukang bayar...Siapa lagi...

Riuh rendah dengan suara anak-anak Yus dan Yati. Ni kalau Aina ada, lagilah sakan ni. Lepas borak-borak..makan-makan..terus balik rumah..

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea