Followers

Friday, September 24, 2010

213. Raya Pertama

Posted by Iera at 1:15 PM
Setiap tahun, memang rugi sangat aku rasa sebab aku tak dapat bersembahyang raya..Biasalah kan orang perempuan ni..Bila mak ke surau, akulah kena siapkan semua..Tengok balang kuih yang bersusun, macam tak percaya. Yang aku beli, yang Wani beli..yang mak beli dan yang aku buat lagi..itu pun aku tak sempat buat Semperit dan Biskut Denmark..Kalau tak, penuh je almari tu..

Ex datang beraya kat rumah..Bila aku hidangkan kek birthday Wani yang jatuh hari ni, dia soal aku balik :

'Abang tak makan kek aising la..dah lupa ka?'

Aku tersengih..memang aku lupa sungguh..yang dia memang tak makan kek aising..hehe..

Lepas sembahyang Jumaat, aku, Wani dan Aina ikut adik aku, Ila dan asben dia ke rumah tok dan tok wan aku kat Mengkuang. Kalau depa tak mai, kenalah naik motor..ni boleh la jugak melaram sikit dengan kasut tinggi..hehe...Singgah sekejap rumah mak ngah aku..lepas tu balik rumah..kat rumah tok aku cuma ada tok dan tok wan aku saja. Yang lain keluar beraya sebab esoknya ada planning lain..

Malam, kawan-kawan adik lelaki aku datang...hampir 20 orang..hidang apa saja mesti clear punya..macam ni memang seronok nak jamu makan..Sup tulang yang mak aku buat..cuci bersih depa sapu..senang hati..tak payah nak fikir untuk panaskan esok lagi..

Gambar raya..huhu..tak ada sebabnya tak ada HP canggih..

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea