Followers

Thursday, September 2, 2010

205. Aleya

Posted by Iera at 9:09 AM
Jumaat lepas, sempena cuti Nuzul Quran, aku dan Yus planning nak melawat Aleya. Pada mulanya pagi tu, hujan lebat. Disebabkan kami nak ke sana dengan motorsikal, terpaksa la tunggu hujan reda. Alhamdulillah, dapat jugak melawat Aleya di Hospital Penang setelah meredah panas membahang dan jem yang disebabkan accident..Dan bukan senang nak melepasi guard kerana waktu tu baru 3.30ptg..waktu melawat pukul 5 ptg.

Menatap Aleya yang sedang terlantar…dipenuhi wayar sana sini..memang sebak sangat. Tambah pulak bila dia menarik nafas..ternampak mata putihnya saja…Kata kawan aku, Yati ( mama Aleya ), Aleya langsung tak mau berenggang dengan dia. Kalau nak bergerak ke mana-mana, kena tunggu Aleya tidur dulu. Dan yang paling meresahkan, bila dia tengok dua orang budak dah meninggal dalam ICU tu..di depan matanya.. Insyaallah..semuanya bukan seperti yang dibimbangkan…

Geram jugak bila Yati bagitau yang beberapa orang officemate ganggu masa dia kat wad..suruh dia fikir pasal keje kat ofis sama..Yati sound la depa balik..Ada ke patut anak sedang terlantar tenat disuruh fikir pasal keje dan cuti. Anak adalah nyawa..apa-apa perkara yang terjadi biarlah kat depan mata..dari menyesal tak sudah..Rezeki tu kat mana-mana..bumi Tuhan luas terbentang…

Aku keluar sekejap, bagi ruang kat Yus pulak. Faham sangat perasaan Yati sebab aku pun pernah rasa masa Aina dalam ICU dulu..hilang arah..hanya menangis sampaikan aku hamper terkancing gigi. Masa tu aku dalam pantang..nasib baik tak jadi apa-apa..

Bila Yus keluar, kami berborak kat tempat menunggu sementara menanti pukul 5. Borak-borak kosong. Kemudian kami bergilir-gilir masuk semula tengok Aleya. Masa nak balik tu lah saat paling sedih..hanya semangat dan doa yang mampu kami iringkan untuk Yati dan Aleya. Dengan harapan Aleya kembali sembuh..



Dan ini gambar terbaru Aleya. Aleya dah sedikit sihat. Dah ditukar ke wad biasa. Alhamdulillah..andaian yang mengatakan mungkin Aleya ada cancer paru-paru cuma satu ramalan. Sebenarnya Aleya hanya penat. Kini Aleya dah boleh makan dan minum seperti dulu walaupun sedikit. Dengan semangat dan kekuatan serta kasihh sayang mama dan papa serta doa dari semua..Aleya pasti sembuh..Moga Aleya dapat beraya bersama mama, papa dan Faris…

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea