Followers

Monday, January 16, 2012

351. Alahai Aina

Posted by Iera at 12:37 PM


Tarikh : 15 Jan 2012
Masa : Tengahari
Tempat kejadian : Sebuah kedai HP tempat cousin Iera bekerja

Aina : HP tolak ada tak? ( dengan selamabanya )
Chu Inas ( sepupu Iera ) : Ada
Aina : Berapa? ( harga )
Chu Inas : RM400 lebih
Aina : Bak mai satu..
Iera : Tapi tak dak lagi kan..toke tak bawak mai lagi kan( sambil bagi isyarat kat Chu Inas )
Chu Inas : Aha..
Aina : Nanti Aina nak..
Iera : Dah, jom balik..Aina ni, mama pakai hp cokia ( murah ) je tau..

Alahai Aina..tengok mama pakai HP apa..



HP ni je tau..( Hp ni la Aina dok lempaq sana sini...)Aina demand nak HP mahal-mahal...



Yang ni pulak tiap kali ada iklan kat TV..

Aina : Mama, nanti beli kat Aina Ipad 2 tau..
Iera : ( Gulp..telan ayaq liuq....nak buat apa Ipad...
Aina : Nak main game Angry bird dan facebook..
Iera : Amboi, berlagaknya..mama pakai ladtop je tau..Aina nak pakai Ipad...Ingat murah ke...
Aina : Senang bawak..mama beli kat Aina dah la..
Iera : Amboi..amboi...

Tengok tu, dah mintak Ipad pulak.. Mama dia pakai ladtop je..dia nak Ipad pulak..Itu baru umur 6 tahun...Kalau macam ni, mamam kena keje siang malam la, boleh?

2 comments:

eynda said...

Budak-budak zaman sekarang :-)

Iera said...

Eynda : :)

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea