Followers

Thursday, July 21, 2011

311. Hrmm..

Posted by Iera at 12:05 PM

Terasa jugak hati bila ada beberapa orang dok sebut-sebut pasal new staff..Ayatnya lebih kurang macam ni..

'Sekarang ni depa nak staff yang ada degree dan pandai BI..Depa memang nak ambik yang ada kelayakan.'

Yang depa interview tu untuk jadi partner Iera. So, Iera ni yang tak ada degree ni macam mana? Iera balas jugak la..

'Kalau macam tu, katakan aku rasa nak resign, mesti depa alu-alukan ye tak...sebab depa memang dok tunggu saat macam ni kan..'

Dia balas :

'Tak lah..'

Sekadar nak sedapkan hati Iera kan..Ambik staff baru yang ada Diploma or Degree..keje sama dengan Iera tapi gaji tak sama kan..of course lah staff tu nak gaji sama taraf dengan kelayakan dia kan..Bila dah lama-lama..makan hati..Iera resign dan boleh lah depa ambik staff yang depa nak kan...

Astaga..tak baik prasangka kan..Kena think positif..tapi..perasaan ni tak boleh dikawal-kawal..Oklah...dalam seminit dua ni..Iera try untuk pikir yang positif-positif je..buang jauh-jauh anasir-anasir buruk..

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea