Followers

Monday, February 14, 2011

253. Sorry ye..

Posted by Iera at 1:29 PM
Sebaik saja Iera dan Aina sampai kat hospital BM tengahari tu, Iera dapat call dari ex. Dia nak bawak Aina pergi kenduri rumah kawan dia kat Bagan. Selidik punya selidik, kawan dia tu yang keje gudang dulu. Terus Iera bagitau yang Iera tak benarkan. Alasan? GF dia pun pernah keje sekali kat situ dan mestilah dia pi dengan GF dia or dia jumpa GF dia kat sana kan..Pastu dia SMS Iera.

SMS dia :

Jgn ckp yg org x mau bwk Aina jln2..x ambik berat psl Aina.
Iera reply :

Klau kenduri tu kat area rumah dia, fine. Org akan bg. Tp klau kwn gudang dia, sorry bnyk2...mesti betina tu ada sekali kan..

SMS dia :

Dia bwk Aina blh..xkan org nak bwk x blh..

Iera reply :

Org bwk Aina dgn mak, Wani..tp bkn keluar dgn jantan @ jumpa jantan..Tlg fhm dan ingat..dr dulu lg org pnh ckp yg org xkan benarkan mana2 perempuan pn yg ada kaitan dgn dia dkt dgn Aina..Aina tu anak org dan org x suka..SMS dia :

Org pi dgn kwn lelaki lah..

Iera reply :

Lelaki ka perempuan ka, klau kwn gudang dia..sorry bnyk2..Dh berapa kali nak bgtau, pendirian org x berubah..sakit dulu pn x sembuh lg..dan jgn sampai beratus kali org nk kena ingatkan..lupa ke apa dia dh buat lps kita berpisah dulu?

SMS dia :

Ikut suka dialah la ni..Nk bwk Aina pn x blh..

Iera reply :

Yes, x blh tanpa org. Jgn buat org mrh..Aina hanya utk dia dan org bkn org lain

Lepas tu dia dah tak SMS dah.. Iera memang agak berkeras sikit dalam hal ni. Walau nampak macam kejam, tapi Iera ada alasan Iera. Kalaulah orang lain duduk tempat Iera, pasti depa pun akan buat perkara yang sama juga.

Iera luahkan pada kawan Iera, Yus. Dia risau jugak kalau-kalau nanti ex tak mau bagi nafkah Aina dah. Tapi Iera kenal ex. Aina hanya sorang je anak dia sekarang. Kalau dia dah tak mau tengok gelak ketawa Aina, dia boleh teruskan stop bagi nafkah kat Aina..

Tapi masa Iera tengah ajar Aina buat homework, ex datang rumah. Dah tak marah-marah macam tadi dah pun. Siap tolong ajar Aina buat homework sama..

1 comments:

atty's said...

kty faham perasaan iera..
kalau kty jadik iera pun kty akan buat gtu

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea