Followers

Thursday, November 4, 2010

226. New Update

Posted by Iera at 11:45 AM
Beberapa hari ni mood nak update tak ada. Hanya ziarah blog kawan je. Kat rumah pulak, broadband tak ada. Wani dah bawak balik ke hostel dia. Kat ofis memang tak sempat. Hanya lunch time saja boleh search website ke, fb ke..

1.Sabtu lepas pi kenduri rumah mak mentua adik Iera, Iela. Walau hanya dengan motorsikal terasa bersyukur sangat. Yelah, dengan cuaca yang teramat panas terpaksa heret Aina dan mak sekali. Namun mak dan Aina tak pernah merungut dengan kekurangan ni berbanding orang lain yang dah lama bawak roda empat. Iera takkan sesekali adakan sesuatu diluar kemampuan. Takut makan diri balik. Kat sana sempat berjumpa tok dan tok wan, mak cik dan pak cik serta pak teh dan mak teh.




Family Pengantin Perempuan..Pic ni Aina yang ambik sebab tu jadi macam ni..


Tok dan Mak Teh


Aina di bilik pengantin


Iela dan anak dia, Ain

2.Tergamam pagi tu bila tengok sorang pak cik tu berpusing-pusing dirempuh sebuah kereta. Walaupun dia di sebelah link bertentangan tapi jelas nampak. Mengigil jugak badan Iera masa tengah bawak motor tapi kuatkan semangat. Mungkin dah terbiasa sangat tengok eksiden depan mata, Iera boleh lagi kawal perasaan takut tu.

3.Bos Iera bagi iera handle calibration equipment. Sebelum ni, Iera dan kawan Iera yang gilir-gilir handle calibration ni. Tapi boss nak Iera yang handle sorang. Sebab bila ramai yang campur tangan takut macam-macam jadi. Iera terima dengan hati terbuka. Walau nampak mudah tapi memerlukan daya ingatan yang kuat. Perlu ingat date yang patut kena send dan due date. Apa pun banyak alternatif untuk sentiasa ingat semua tu.

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea