Followers

Monday, October 5, 2009

59. Dah tak blh nk pendam..

Posted by Iera at 12:15 PM
Walaupn ni crite last week pnya, tp bahangnya masih lg terasa. Aku mmg dh lama bengang dgn member sebelah ni. Tp aku diam sj dan hnya terima je apa dia buat kat aku sbb aku tak mau org kata aku ni x mature sbb bergaduh dgn budak2. Tp hr tu aku terpaksa gak tunjuk api kemarahan aku.

Department aku mmg sush utk diberi OT. Disebabkan minggu tu keje banyak, dgn quality issue..so, bos aku pn request la OT kat bos bsr. Hr 1st tu semua ok tp masuk hr 2nd, ntah perasaan apa ntah mula rasuk dia tu, dia plan nk OT sorang2. Bila aku tnya, ckp x nk OT tp bila dh dkt nk blik dia bgtau bos aku dia blik lwt sbb OT. Aku bengang gila la.. Aku cukup pantang org suka menipu ni..

Bila aku ckp nk OT gak, dia dok cerita kononnya keje dh xde, brg pn dh xde pending.. Seolah2 mmg x nak bg aku OT sama. Aku sound direct la. Aku ckp, dh keje x de aku balik la. Ms tu mmg aku cpt2 kemas meja aku dan keluar. Bos aku hairan gak la sbb td dgr mcm aku nk OT.

Tau pn aku bengang kat dia. Dia bgtau bos aku yg aku tgh bengang kat dia. Kalau tak krn hormatkan bos aku dan fikir aku dan dia tu satu department mmg aku blh buat bodo je. Apa yg dia nk jeles ntah..bknnya dia nk byr pn. Lgpn gaji dia lbih bnyk dr aku..

Walaupun hal ni dh beberapa hr tp aku still lg rasa bengang. Mmg la aku ckp dgn dia mcm biasa tp hati aku ni ttp ada rs sakit hati. Kalau tak krn aku terikat dgn Aina, mmg aku blh bg 24hour resign letter.. Mybe org akan kata aku ni bodoh sbb krn perkara sekecil ni aku nk resign tp sebenarnya bnyak lg perkara yg dia tu telah buat dr 1st time aku masuk keje..

Lama mana aku harus think positif dan biar semua tu terjadi..?

3 comments:

jemarisepi said...

ieRa,
Jom tarik nafas dulu...jom..1...2...3..
banyak banyak sabar dear..tp samapi bila nak sabar kan..hihihi

apa pun sabar tu penting...nikmat tuh...jemari selalu doakan kamu bahagis

Iera said...

thanks, jemari...

HonEyBuNNy said...

eh sabar2 eh...........

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea