Followers

Friday, May 29, 2009

36.

Posted by Iera at 11:36 AM
Pg kelmarin, semua staff dikejutkan dgn satu berita. Sorg staff immidiate termination sbb x improve, unfortunately dan msih failed to perform keje. Semua HOD dipanggil meeting dan ditanya oleh Country Manager tentang pencapaian team. Dan team aku telah dibandingkan dgn team kat S'pore. Staff team kat sana sama banyak staff team aku tp line item mereka lebih banyak lagi. Jadi, Country Manager soal mcm2 kat HOD aku sebab kat sini memang keje kurang. Mulai hari ni, jika staff yg banyak MC..tak dpt bonus 13month salary dan jika tak improve diri dan jatuh ke categori C terus terminated.

Bila dgr mcm tu, aku mulalah pening kepala. Walau aku yakin aku masih dalam categori yg selamat tp memandangkan keje yg kurang..x mustahil sesuatu kemungkinan tu. Apa pun aku cuma bertawakal agar aku tetap berada di tahap yg kukuh sebelum masanya. Biarlah aku keluar dari company ni atas keputusan aku sendiri bukan keluar krn kejatuhan.

Balik dari keje, kepala aku asyik fikirkan hal ni. Kpd Ida, aku luahkan dan Ida tetap yakin dgn kemampuan aku. Dan bila aku ceritakan pd sorang member, jawapan dia sng je...klau kena buang, keje je dgn dia.. Bagi aku, itu bkn jln yg terbaik walau itu satu peluang sebab aku telah lama tinggalkan kerjaya tu dan aku tak rasa aku mampu utk memikul tanggungjawab itu...

1 comments:

atty's said...

insyallah takde pe..tu..tp tu ar kita mmg risaukan..

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea