Followers

Thursday, May 7, 2009

30.Cuti

Posted by Iera at 1:38 PM
Aku nak update psl cuti buruh hr tu..Disebbkan takde keje nk buat, aku ikut adik aku mengail (pancing) ikan kat sawah. Sajalah nk try manalah tahu kot2 ada ikan yg tersangkut kat mata kail aku. Jealous jugaklah bila adik aku asyik bwk balik banyak ikan. Aina, aku tinggalkan kat rumah dgn adik aku yg sorang lg. Tapi, baru 5min, Aina dah cari aku. Krn tak thn dgn rengekan Aina, adik aku pun hantarlah Aina kat aku. Sawah ni bkn jauh pun dr rumah aku. Mula2 oklah. Mulut pulak x henti2. Sekejap menyanyi sekejap cakap..Duduk elok je sebelah aku. Pastu mulalh buat hal. Ajak aku balik rumah..


Ni masa mula2 buat prangai.


Time ni adik aku tegur dia tp dia buat tak tahu je...




Dia tgh tengok sepupu aku yg baru mai..


Dia dok renung aku tanda protes. Langsung tak senyum..Bila aku nak dukung, dia buat lembik tak mau bangun. Merajuk. Puas aku pujuk. Bila dgr aku nk beli KFC, barulah dia senyum balik.

Sudahnya, aku balik rumah dgn tgn kosong. Apa pun tak dpt..

2 comments:

atty's said...

cantek gambar2 tu..
happy mother day..

jemari-sepi said...

ala tomeynya diaaaaaa.....

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea