Followers

Thursday, January 8, 2009

1. Sebuah kisah...

Posted by Iera at 4:38 PM
Bila aku baca satu blog, aku teringat apa yg pernah terjadi pd aku beberapa bln lepas.. Sama mcm yg dia kena.. Lepas masing2 ada family sendiri, aku dh jrg contact kwn aku yg sorang ni. Lgpun masing2 bz kn..

Tp baru2 ni aku dpt tau dr best friend aku, Ida..husband dia dok 'jual' kisah aku kat tmpt keje. Kebetulan Ida ni satu tmpt keje dgn husband dia. Bila aku tnya dia dlm SMS, siap backing lagi husband dia. Kononnya, dia dh kenal husband dia. Xkn husband dia sanggup buat mcm tu kot. Kalau crite yg baik2 x apalh jugak.. Ni nk menjatuhkan maruah aku.. Akhirnya, tercetus la perang America dan Israel...

Memang aku akan berkawan dgn Ida sampai nyawa ini dicabut sebab selama 15thn aku berkwn dgn Ida, dialah yg selalu ada dgn aku time susah atau senang.. Ikatan kami bkn sj sebagai sahabat tp dh mcm adik beradik...

Ni bkn kali pertama dia lukakan hati aku. Ingatkan dh 'tua' mcm ni dh tak berperang.. tapi tak juga.. Ada lg 2,3 org kwn2 sek. yg aku dok sabar je bila dgr dok crite hl aku. Pdhl aku dh lama tak jumpa sape2.. Rasanya, sebab tu kot aku lebih suka low profil dr kwn2.. Tapi dlm low profil pn ada jugak yg gatal mulut nk 'jaga kain' aku...

Sebenarnya, kita tak blh la nk percaya 100% kat org sekali pun husband kita. Sdgkn saudara kita sendiri pn blh khianati kita apatah lg suami kita yg ada cuma ikatan perkahwinan sj kn. Kita takkan tahu mcm mn perangai seseorg tu dibelakang kita. Hidup kita ni sentiasa diuji dan ujian tu dtg dr pelbagai.. Kita tak blh takbur dgn apa yg kita miliki sekrg sebab semuanya bkn milik kita sebenarnya. Bila sampai suatu masa kalau Tuhan tarik balik semua tu, takkan tinggal satu pun kat kita...

1 comments:

jemari-sepi said...

hye..salam perkenalan dari jemari...

iera..lumrah tu sayang..manusia kan...banyak yg tak puashati dengan kita...sahabat baik pun tak selalu nya akan baik dengan kita..kalu tak tak lah ader bidalan "gunting dalam selimut" dan "tikam dari belakang"...

kepercayaan tu kebaikan tapi hati2 dengan kebaikan kerana tak semua kebaikan akan dibalas dengan kebaikkan...NAUZUBILLAH...

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea