Followers

Tuesday, November 15, 2011

334. Keje..oh keje..

Posted by Iera at 11:54 AM
4 bulan buat keje sorang-sorang..mula rasa mual..loya..di kiri karenah itu..di kanan karenah..yang suka bagi last minute..yang suka push nak cepat..request itu..request ini..dah di train kat mana nak cari pun still request..

Tapi dah nama pun keje..kalau uwekk berbakul-bakul pun kena tahan jugak la..hidup bukan hanya hidup..hidup perlukan duit..duit untuk itu..duit untuk ini..kalau untuk suap mulut sendiri, boleh la makan angin dalam bekerja..Tak improve nanti kena flying kick..ingat masa sekolah kena study itu ini..dah keje pun still kena study..setiap hari..bukak buku kalahkan sutdent U..kaji itu kaji ini..bukan untuk keje tapi untuk jadi pekerja yang ada segalanya..ilmu, pengalaman, kemahiran..

SO, tahan loya tu..ambik minyak urut di leher dan dada..tarik nafas dan lepas supaya rasa lega..kalau habuan bukan hari ini dan di sini..mana tahu suatu hari nanti..kerana ilmu dan pengalaman bekalan untuk kejayaan masa depan...wallahualam..

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea