Followers

Monday, May 28, 2012

361. Rest Panjang

Posted by Iera at 9:46 PM
Lama kan x update..dan lama jugalah x blog walking..asal dulu nak jadikan blog ni umpama diary tapi disebabkan masa dan keadaan tak mengizinkan terpaksa simpan semua kat otak...kadang-kadang tu rasa macam dah penuh sangat-sangat..tapi ada jugalah yang tersimpan kat draft.. Cerita pun dah basi, malas dah nak publish...

Dah setahun, masih tak ada pengganti untuk post kawan Iera yang resign dulu..hari tu ada budak praktikal tapi sat ja..cuma tiga bulan dan lepas tu dia continue study kat US. Ada la dua tiga orang datang interview tapi semuanya tak memenuhi ciri yang admin nak..yang terbaru ada seorang girl tu tapi company dia dah ikat dia..yelah..dia adalah best student..dari bos Iera cakap dia punya result memang power.. Yang jadi masalah sekarang adalah Iera dan bos kecik..memang tak cukup tangan nak settle kan keje...itu pun tak termasuk nak handle issue..kalau bos Iera tak ada kat ofis, Iera terpaksa help dia handle issue yang mana Iera boleh..tapi bagus jugalah la untuk Iera, sekurang-kurangnya Iera boleh belajar...

Kenaikan gaji hari tu ada sedikit rasa kecewa..tapi Iera positif kan diri..bermakna Iera perlu lebih bekerja keras..lebih berusaha untuk buktikan sesuatu..(setahun Iera buat keje sorang-sorang..keje yang sepatutnya dua orang buat..tapi bila sampai masanya Iera tak dapat apa yang sepatutnya Iera dapat...). Mybe bukan rezeki Iera lagi. Walau apa pun, Iera tetap bersyukur..Dan tak akan mengalah..

Untuk bos Iera yang hensem tu..yang tiap-tiap hari share suka duka dengan Iera..Iera ucapkan terima kasih..sebab dia dah try rekmen kan Iera something yang Iera pun tak tahu apa dia sebab dia cuma bagitau Iera dia dah try cakap dengan CM tapi tak berjaya..cuma kalau Iera plan nak continue study, company boleh approved..Mybe bagi loan ke apa ke janji Iera ambik course yang berkaitan dengan bidang keje Iera.. Memang Iera teringin sangat nak buat partime study, tapi terus terang Iera terpaksa fikirkan banyak perkara..Aina terutamanya..berapalah sangat gaji Iera..tapi Insyaallah..kalau ada rezeki, biar uban dah putih di kepala Iera takkan berputus asa untuk penuhi impian Iera..Amin..

0 comments:

 

Lakaran Kehidupan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea